Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Processió General de Divendres Sant i Trencà del Guió

March 29 @ 4:00 pm - 11:59 pm

SETMANA SANTA D’ELX

29 de març Processó General del Divendres Sant i Trencà del Guió.

Processó General de Confraries i Germandats i Sant Enterrament.

És la Processó més antiga de la Setmana Santa il·licitana, l’origen de la qual data del segle XVI. Actualment, la Processó General de Confraries i Germandats i Sant Enterrament se celebra el Divendres Sant a la vesprada.

EXPOSICIÓ DELS TRONS

A les 16:00 hores queden exposats en la Plaça del Congrés Eucarístic els Trons que participaran en la processó general.

PROCESSÓ GENERAL DE CONFRARIES I GERMANDATS I SANT ENTERRAMENT

Inici de la Processó: 17:45 hores. Itinerari: Plaça del Congrés Eucarístic, Uberna, Plaça de la Mercé, Capità Lagier, Pont dels Ortissos, Corredora, Plaça de Baix, Alfons XII, Plaça Menéndez Pelayo, Major de la Vila, Plaça del Palau, on acabarà la processó, excepte la Confraria del Llavatori, la Germandat del Major Dolor, la Confraria del Nostre Pare Jesús Natzaré i la Germandat del Santíssim Crist de la Reconciliació, que continuaran pel carrer Fira a basílica de Santa Maria (la confraria del Llavatori entrarà per la porta del Sol).

TRENCÀ DEL GUIÓ

A l’aplegada de la Mare de Déu dels Dolors a la Plaça de Baix es procedirà a la Trencà del Guió (cap a les 22:50h).

La Trencà del Guió és una de les tradicions més importants de la Setmana Santa il·licitana. Esta tradició es remunta a final del segle XVI i principi del XVII.

La processó general va encapçalada per una gran banderola o guió enarborada per una tripleta de persones elegida anualment per la Junta de Confraries. Quan arriben a la Plaça de Baix acudixen a l’Ajuntament i allí esperen l’aplegada del tron de la Mare de Déu dels Dolors. Davant d’este tron, realitzen el ritual que consistix a sacsejar tres voltes el guió. La tradició demana que a la tercera el guió es trenque, augurant bona sort per al pròxim any.

Després d’este acte, la Germandat de Cavallers del Sant Sepulcre i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors prosseguiran pels carrers Alfons XII, Plaça Menéndez Pelayo, Major de la Vila, Fira a la basílica de Santa Maria.

Tan bon punt la Germandat del Sant Sepulcre entre en la basílica es resarà una oració i seguidament es farà el retorn del Crist Jacent, eixint per la Porta del Sol, carrers Fira, Major de la Vila, Plaça Menéndez Pelayo, Alfons XII, Pont de Santa Teresa, Sant Josep, Plaça dels Reis Catòlics a l’església parroquial de Sant Josep.

Igualment, una volta acabada la processó general, la Mare de Déu dels Dolors iniciarà el seu retorn des de la basílica de Santa Maria a l’església parroquial del Salvador pel següent itinerari: Plaça del Congrés Eucarístic, Uberna, Plaça Santa Isabel, Bisbe Tormo, Corredora, Aurelià Ibarra, Salvador a l’església parroquial del Salvador.

Venue

Plaça de Baix
Plaça de Baix, 1
Elx, 03202
+ Google Map

LEAVE COMMENT

volver al inicio