museumweek Elche

Museum Week 2020

|

10th, May

De l’11 al 17 de maig

La #MuseumWeek és el festival mundial per a institucions culturals en les xarxes socials
Objectiu: mobilitzar els afeccionats i professionals al voltant de la cultura, conferir visibilitat, obrir-se a l’àmbit internacional, incrementar l’interés dels visitants, escoltar al públic, enriquir les seues bases de dades, inventar animacions i defensar valors.
En l’entorn actual és fonamental que romanguem units mentre estem físicament separats. Estant unida, la comunitat cultural internacional pot portar felicitat i unitat quan més ho necessitem.

Fins a hui, quasi la meitat de la població mundial està confinada i els nostres pensaments estan dirigits als afectats per aquesta malaltia i als seus sers estimats. Estem pensant en tots els que estan treballant intensament en la primera línia, en les institucions d’emergències i d’atenció mèdica per a tractar els malalts i en tots aquells que brinden altres serveis essencials. Junts sabem que les nostres societats poden recuperar-se. Estenem un missatge d’agraïment i ànim a tots aquells que lluiten contra el COVID-19.
Al començament del 2020 es va adoptar “togetherness” com a lema per a la MuseumWeek de 2020. Ara, més que mai és molt més rellevant. Unir-se és, essencialment, l’única manera en la qual la humanitat pot enfrontar-se als reptes del s.XXI.
La prosperitat del nostre planeta, la nostra gent i les nostres societats estan en joc. La crisi sanitària vinculada al coronavirus ha reforçat el nostre desig de promoure aquest missatge universal i que MuseumWeek siga un suport per a les poblacions confinades i per als qui lluiten contra aquesta malaltia.
També volem destacar el poder de la cultura, l’art i les institucions que els secunden i la seua habilitat única per a unir-nos.

Tots ells ens permeten crear un vincle, donar sentit a les nostres vides i dur a terme les nostres aspiracions més fortes. També ens permeten aprofundir la nostra comprensió de qui som i cap a on anem, i són una base per a la nostra societat global. La cultura i l’art són el que marca la nostra humanitat i hem d’apreciar-los i celebrar-los.
Ara més que mai, els objectius fundacionals de la MuseumWeek són unificadors i necessaris: l’oferiment de la cultura i l’art als públics de tot el món us permet a vosaltres, institucions culturals de tot el món, estendre la vostra missió en les plataformes digitals.
Per aquesta raó, s’ha decidit mantindre les dates de la MuseumWeek i us convidem a oferir contingut original basat en el format “7 dies, 7 temes, 7 etiquetes” de l’11 al 17 de maig.
Dilluns 11 de maig: #heroesMW
Un dia dedicat a honrar a totes les persones en primera línia que han fet treballs essencials per a ajudar en la lluita contra COVID-19. Especialment també per a aquells  treballadors del sector turístic que lluiten enfront d’un futur incert.
Dimarts 12 de maig: #CultureInQuarantineMW
Recrea obres culturals amb objectes i persones de la teua llar. Inspirat per iniciativa del Museu Getty.
Dimecres 13 de maig: #togetherMW

Aquest és el tema principal d’enguany, un homenatge a la col·lectivitat, la comunitat i els esforços conjunts. “Sol aniràs més ràpid, junts arribarem més lluny”.
Dijous 14 de maig: #MuseumMomentsMW

Què no falten els records! Comparteix les fotografies amb els teus records als museus d’Elx i també els llocs que amb més afecte recordes de la teua visita.
Divendres 15 de maig: #climateMW

Aquest és un dels temes principals del nostre temps. Pren consciència de la crisi climàtica i el que això comporta.
Dissabte 16 de maig: #technologyMW

Amb el smartphone o càmera en mà, disparem sense complexos i compartim la nostra experiència del viatge online!

La tecnologia és una manera de crear vincles entre les persones.
Diumenge 17 de maig: #dreamsMW

Els projectes més bells comencen amb somnis. Construir el món després d’aquesta tragèdia mundial requerirà esforç, tenacitat i treball, i també somnis. Aprofitem per a reconstruir un món millor en el que totes les persones juntes pugam viure.

 

LEAVE COMMENT

volver al inicio